ردّ «فسیل» بر سینمای ایران
???? کمدی پرفروش ۱۴۰۲ چطور روی جریان سینمای کمدی تأثیر گذاشت؟
????فیلم «کوکتل مولوتف» که شباهتهای واضحی با «فسیل»، کمدی محبوب سال ۱۴۰۲ دارد، اولین اثری میتوان دانست که تحتتأثیر «فسیل» ساخته شده و البته مسیر آن حداقل با ۲ کمدی گیشهای دیگر ادامه مییابد که ممکن است بهزودی روی پرده بروند. این گزارش به بررسی و تحلیل تأثیراتی میپردازد که موفقیت خارقالعاده «فسیل» بر سینمای ایران گذاشت.
????احتمالاً موج کمدیهای نوستالژیک نیمه دوم دهه ۹۰ را بهخاطر دارید که با رخدادهای دهه ۶۰ شوخی میکردند. پس از این اثر بود که کمدیسازها راه گیشه را از مسیر نوستالژیهای دهه ۶۰ پیدا کردند و فیلمهای متعددی ساخته شد که با آن دهه و خصوصاً با محدودیتها و ممنوعیتهای آن شوخی میکرد. روند این جنس کمدیها تا همین حالا و نمایش فیلمهایی مثل «زودپز» و «آنتیک» ادامه یافته است.
????در بهار ۱۴۰۲ و در شرایطی که سینماگران تصور میکردند گیشه سینما همچنان تحتتأثیر رخدادهای پاییز پرالتهاب است، «فسیل» به شکلی فوقالعاده درخشید و گیشه سینما را به معنای واقعی کلمه منفجر کرد؛ طوری که «فسیل» باز هم میفروخت و در هفتههای پانزدهم یا حتی چهلم اکران هم با کمدیهای جدید روی پرده رقابت میکرد! ظرفیت کمنظیر این فیلم در جذب تماشاگر شرایط را درنهایت به جایی رساند که این اثر حدود ۷.۵میلیون قطعه بلیت به ارزش ۳۲۵میلیارد تومان فروخت و به جمع پرفروشترین فیلمهای پس از انقلاب اسلامی راه یافت.
????اولین فیلمی که از جمع آثار تأثیرپذیرفته از «فسیل» به اکران عمومی رسید، همین «کوکتل مولوتف». دومین فیلم را میتوان «تاکسیدرمی» دانست. به تازگی رسانه فیلمنیوز نیز خبر داده حداقل یک کمدی دهه پنجاهی دیگر به نام «طهران۵۷» در حال تولید است.
????بهرام افشاری بهتدریج در کنار پژمان جمشیدی در جایگاه سوپراستارهای اصلی سینمای کمدی قرار گرفت و چهبسا از جهاتی، از پژمان هم پیشی گرفت و این مسئله بیش از هرچیز مدیون فیلم «فسیل». حالا باید دید رد «فسیل» روی سینمای کمدی ایران که به نظر هرروز در حال پررنگتر شدن است، در آینده کمدیهای فارسی را به کدام سمت خواهد برد.
https://ekran.media/